Tuesday, July 26, 2016

Entuziasmul de a lucra onest cu sufletul nostru

N-am mai scris demult şi ce s-a întâmplat în răstimpul acesta mi-e greu şi mie de procesat. Poate dacă am să le mai las un pic să se sedimenteze, am să le pot răsfira şi pe aici într-o ordine coerentă.

M-am gândit la multe în dimineaţa asta şi mi-am dat seama că tot ce faci când eşti departe de Dumnezeu cu gândul şi fiinţa ta nu e bun, sau nu iese bine... Tot ce faci - chestii personale, de job, de planuri, de iubiri şi alte cele :).

Când am deschis Facebook-ul în dimineaţa asta am găsit aceste rânduri şi parcă mi-a dat o încheiere, o concluzie la tot ce gândisem azi:

"Când pui presiune să schimbi ceva la tine, să faci, să fii...o faci pentru că te interesează cum pari, nu cine vrei să devii cu adevărat.
Te grăbești când ai imaginea de sine șifonată și vrei să te identifici cu o altă imagine (mai favorabilă) și să fii văzut altfel, cu toate schimbările tale aferente. Sau când vrei să schimbi rapid doar efectul (suferința), fără să ai răbdare să lucrezi la cauze.

Când chiar te interesează să schimbi ceva, să devii...o iei încet și faci doar ce poți face, fără să pui presiune, căci ți-e clar că ia timp, că nu e ușor...însă știi unde vrei să ajungi.
Și știi că se poate să mai cazi, să greșești, să fie un proces de durată și mai lent decât ai vrea, însă știi și că ești pe drum, deci nu contează cum pari și cât ești de încet, ci cine vrei să devii cu adevărat.
Când aspirația de fond este sinceră, iei presiunea de pe tine și-ți păstrezi energia pentru a face ceea ce poți, acolo unde ești, cu ceea ce ai. Fără grabă, fără agitația de a demonstra, fără rigiditate și termene limită." Textul este de aici, de pe pagina de Facebook Entuziasm.
Când vrei să faci mai multe decât poţi în secunda asta e doar mândrie şi nu faci altceva decât să-ţi pricinuieşti mult rău pe toate planurile...
Sper ca voi, dragii mei cititori să fiţi bine şi spornici în toate cele ale vieţii.
Cu gânduri bune de la malul mării,
Irina

7 comments:

 1. E adevarat ce scri. Doar ca nu stiu cat de general valabila e partea cu dorinta de a face mai multe decat poti = mandrie. Spun asta pentru ca eu incerc sa fac in aceasta perioada multe lucruri si cred ca sunt peste puterea mea de a le reusi...dar nu cred ca vreau sa le fac din mandrie. Ci din dorinta de a face situatia sa para mai usoara de trecut...dar nu prea e...
  Dar in principiu, cam da...e vorba de mandrie cand ne avantam in o multime de lucruri pe care nu suntem in stare sa le facem...
  Si tu sper sa fi bine!
  Imbratisari!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ce am scris aici are valoare pentru mine pentru ca in spatele cuvintelor sunt cateva lucruri pe care nu le pot spune pe blog. Deci in ceea ce ma priveste, da, este mandrie pentru ca am vrut sa ma intind mai mult decat imi permite plapuma din interiorul meu ca sa zic asa :).

   Dumnezeu sa te ajute in toate, Anca!

   Delete
 2. Cand am citi postarea ieri mi-au dat lacrimile, a fost de la Doamne ca a venit intr-un moment cand aveam nevoie fix de vorbele astea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ma bucur ca ti-a picat bine! Eu am gasit textul acela fix dupa ce facusem o mica introspectie si am pus toate cap la cap si a fost ca un "ta-da" de moment asa...

   Delete