Saturday, December 19, 2015

Şamponul Bioderma Node

O mică problemă dermatologică a scalpului m-a dus pe la medicul de familie şi la un medic specialist mai apoi. Doctoriţa mea de familie, care e o dulce :), mi-a recomandat să nu mă mai spăl cu şampoane din comerţ că sunt extrem de detergente şi dau peste cap ph-ul pielii capului. Părul meu este relativ normal, cam uscat pe la vârfuri, rebel din natura lui şi gras la rădăcini. Şamponul meu preferat e Garnier Doux despre care am scris aici, dar acum doctoriţa mea mi-a recomandat Bioderma Node sau Argeal de la Ducray.  Medicul dermatolog nu mi-a recomandat nici un şampon, ci mi-a trecut ca tratament un şampon medicament pe care să-l folosesc timp de 5 zile.



Toate bune şi frumoase, mi-am luat tratamentul, dar şi unul din cele două şampoane recomandate de doctoriţa mea de familie şi anume Bioderma Node. Eram super încântată, deşi dădusem o căruţă de bani pe el din punctul meu de vedere, dar ziceam că măcar folosesc un şampon mai blând şi natural şi pe termen lung va fi în avantajul meu.

Despre Bioderma Node ce pot să spun? Ca textură este foarte apos, face spumă relativ puţină şi are un miros neutru. Prima oară când m-am spălat cu el am fost încântată, ca la următoarele spălări să constat că părul nu se mai spală bine, oricât l-aş sampona (unele porţiuni rămâneau efectiv oily :D). Apoi în altă dată mă uit pe lista de ingrediente şi, pam-pam, găsesc doi dintre periculoşii parabeni. Preţul, plus mozoleala pe care o face pe păr, plus ingredientele lui m-au făcut să mă gândesc ce pot face, pentru că o a doua sticlă nu voi mai lua. Să folosesc săpun pentru păr e exclus. Am încercat în câteva dăţi şi nu mi-a plăcut deloc ce mi-a făcut din păr.

Tot gândindu-mă la o soluţie mi-am adus aminte de un produs anume, tot un şampon, dar natural de data asta pe care l-am şi cumpărat şi încercat, dar despre care voi scrie într-o postare separată.

Deci, în ceea ce mă priveste, Bioderma Node e un no-no şi nu-l voi mai cumpăra curând.

No comments:

Post a Comment

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...