Thursday, August 15, 2013

Planifica-ti recompensele


Sursa foto Google

Deseori se intampla la ca mijlocul unei zile de lucru sa simtim nevoia de un mic ajutor pentru a ne continua activitatea. Fie ca e vorba de o melodie anume, sau o lista de melodii antrenante, fie ca e vorba de o cana de ceai sau o ceasca de cafea, fiecare avem mica noastra "recompensa" zilnica care ne ajuta sa continuam ceea ce facem. Specialistii in domeniul "time management-ului" au observat ca daca ne oferim aceasta "recompensa" la momentul nepotrivit, sansele sa ne finalizam ziua de lucru la cote maxime scad.

Asa ca ideal ar fi sa sarim peste a doua ceasca de cafea sau peste lista de melodii antrenante in primele ore ale diminetii cand lucrurile merg de obicei fara mari probleme sau mari eforturi din partea noastra. Se pare ca amanarea acestei recompense este mai eficienta in a ne motiva, decat a ne recompensa continuu. Atunci cand simti ca energia ta scade, melodiile preferate, sau o a doua cafea iti pot oferi un imbold puternic de a continua. Deci indiferent care e "recompensa" care te ajuta sa ramai motivat si energic la locul de munca, programeaza-o atunci cand ai mai mare nevoie de ea.

In cazul meu "recompensa" e o a doua cafea sau un ceai... Voi de ce va ajutati sa ramaneti cu "pofta" de lucru in decursul unei zile?

5 comments:

  1. Hm, pe mine tocmai lipsa pauzei ma ajuta sa continuu ce fac si sa mai fac si altele. Dar poate tot din vina mea pentru ca la mine, o pauza mica devine mare si e firesc ca scad "cheful" si randamentul. Concluzia, ca un indemn, ar fi :"Alina, fereste-te de pauze" ;))

    ReplyDelete
  2. Cafea, ceai, fructe - doar plimbarea pana la chioscul de la poarta unde se vand ma revigoreaza:)

    ReplyDelete
  3. Alina, sa stii ca sunt de acord cu tine. Si eu am tendinta sa transform o pauza oricat de mare/mica e intr-una foarte lunga. Asa ca prefer sa nu iau pauza, ca ma frustreaza o pauza de 5 minute :)).

    Anca, cred ca aerul curat e de "vina" la tine :)).

    ReplyDelete
  4. la mine e valabila vorba ,,pauzele lungi si dese-cheia marilor succese,, :)).Eu imi ofer recompense in functie de anotimp- vara prefer un pahar de cola rece, in rest - un ceai sau o ciocolata calda, eventual un biscuite :)

    ReplyDelete
  5. M-ai facut sa rad, Irina :)). Aplic si eu treaba asta deseori :)).

    ReplyDelete

Pericol de electrocutare!

Aș fi vrut să scriu pe blog despre un subiect mai vesel, sau plăcut, dar cum pe mai toate canalele media găsim mult conținut lipsit de subst...